De huizenprijzen liggen weer op het niveau van vóór de kredietcrisis, je mag intussen minder lenen en moet waarschijnlijk meer aflossen. Geen wonder dat veel starters denken dat dit geen goede tijd is om een huis te kopen. Maar die gedachte is vaak ten onrechte!
Dat komt allereerst omdat de hypotheekrente behoorlijk veel lager is dan in 2008. Zelfs als je de rente voor twintig of dertig jaar vast zet, ben je stukken voordeliger uit. Het geld dat je hiermee bespaart, kun je gebruiken voor de aflossing van je annuïtaire of lineaire hypotheek. Sluit je een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan krijg je ook nog rentekorting.
Wel zul je als starter anno 2019 eigen geld moeten meenemen als je een huis wilt kopen. Je mag namelijk nog maar 100% van de waarde van het huis lenen voor je hypotheek. Veel van de bijkomende kosten moeten dus uit een ander potje worden betaald. Vaak is dat spaargeld. Maar misschien willen je (groot)ouders je wel helpen door je een bedrag te schenken of te lenen.
Een andere optie is om een Starterslening aan te vragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Die overbrugt het verschil tussen de aankoopprijs van je eerste huis en het maximale bedrag dat je kunt lenen binnen de NHG. Het voordeel van zo’n Starterslening is dat je in de eerste drie jaar geen rente en aflossing hoeft te betalen. Daardoor zijn je maandlasten veel lager.
Door onze volledige onafhankelijkheid geven wij je een hypotheekadvies dat echt bij jouw situatie past. Uitgangspunten hierbij zijn jouw wensen en mogelijkheden.
138 KB
werkgeversverklaring
de werkgeversverklaring voor de hypotheek
116 KB
Begrotingsformulier Nibud
om je huidige en toekomstige uitgaven inzichtelijk te krijgen
36 KB
Checklist hypotheek
wat is er allemaal nodig voor een hypotheek
294 KB
Verbouwingsspecificatie
Een handig middel om de kosten voor een verbouwing in kaart.
1 MB
Dienstverleningsdocument hypotheken
In dit document staat wat wij voor je doen en hoeveel dat kost om een hypotheek aan te vragen..